home

FunYak
Herkomst

Al meer dan 13 jaar worden de Fun Yak en Secu polyethyleenboten gewaardeerd in geheel Europa om hun eigenzinnige design en veiligheid. Ze worden gefabriceerd door Neveux Loisirs uit Agen in het zuiden van Frankrijk. Neveux is sinds jaren de grootste nautische polyethyleen fabrikant van Europa.

Materiaal
Het materiaal waarvan de Fun Yak en Secu modellen zijn gemaakt is lineaire polyethyleen met een zeer hoge dichtheid. Deze kwaliteit materiaal is door zijn molecuulstructuur heel gemakkelijk te repareren, het zal echter waarschijnlijk nooit nodig zijn, want het kunstof is oersterk. De levensduur van de boten is tot 20 jaar!!

Polyethyleen is onzinkbaar, het is namelijk lichter dan water. Alle types zijn dubbelwandig en naadloos uitgevoerd. Het materiaal is 100% recyclebaar en daarom zeer milieuvriendelijk. De gladde en zachte hull maakt de Fun Yak en de Secu zeer comfortabel als bijboot. De boten vinden dan ook gretig aftrek bij binnenschippers en recreatieparken.

Garantie
De fabrikant Neveux Loisirs geeft een degelijke fabrieksgarantie tegen fabricagefouten op de hull van 3 jaar en 1 jaar op de overige delen van de boot zoals de banken en de motorplank.

De FunYak boten worden door ons alleen op bestelling geleverd. Neem gerust eens contact met ons op voor prijzen en levertijden.
 

Modellenlijn

In het assortiment van Fun Yak en Secu kunstofboten zijn 3 modellenlijnen te onderscheiden:

 

Jeugdspeelbootjes.
De Fun Yak 200, 220 en 250 zijn 3 zeer stabiele modellen die voor vele uren speelplezier van de jeugd kunnen zorgen. De breedte en diepte van de modellen, het zachte materiaal en de naadloze produktie maakt hen een veilige bij-of roeiboot.


 

 

Vis- en toerboten.
De stabiliteit en koersvastheid van de Fun Yak 370 en de Fun Yak 390 zorgen voor veel vaarplezier van het hele gezin. Voor de visser kent de modellenlijn de Fun Yak 280, de Fun Yak 350 en de Fun Yak 440. Zij zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik met een roversdoel. Hun catamaran-vormige bodem maakt hun zeer stabiel en te gebruiken in ondiepe gebieden. Ze zijn tevens voorzien van brede banken in het midden en een vakverdeling in de achterbank waarin de accesoires (aas, lood, tuig, lijnen, enz) kunnen worden geplaatst.


Professionals.
 De Secu 12, de Fun Yak 390 en de Fun Yak 450 blinken uit in hun vaareigenschappen. Hun rompvormen maken ze geschikt voor gebruik op ruim en ruig water. Alle drie de modellen beschikken over veel "leefruimte" en zijn hierdoor erg geschikt als werkboot. Tevens beschikken zij over een goedkeuring door de Scheepsinspectie.