home

Raimar 830 RIB

10-01-2018

Vandaag bracht een klant een nieuw 'project' bij ons binnen. Een Raimar 830 RIB uit 2010 met een Suzuki DF300 buitenboordmotor. De RIB is er nogal beroerd aan toe, maar de nieuwe eigenaar wil hem weer helemaal in zijn oude glorie hersteld hebben.

Een kleine greep uit de werkzaamheden die we zullen gaan uitvoeren:

 • Tube repareren, schoonmaken en weer vastzetten aan de romp
 • Polyester poetsen en polijsten
 • Toilet monteren in console
 • Dashboard compleet onder handen nemen, inclusief nieuwe tellers
 • SIMRAD GO7 XSE plotter monteren
 • Alle elektronica repareren en waar nodig vervangen (er heeft een laag water in de boot gestaan en daardoor is veel bedrading aangetast)
 • Roswell audio inbouwen
 • Lekkage benzinetank repareren
 • Motor grote beurt geven en kappen spuiten
 • Kussens opnieuw laten bekleden
 • Accu's vervangen
 • En vast nog veel meer zaken die we nog tegen gaan komen

 

19-01-2018

Afgelopen dagen vooral bezig geweest met plakken, schoonmaken en weer vastmaken van de tube. Om de tube goed aan de romp te kunnen monteren hebben we deze weer terug gevouwen zodat we de romp eerst goed schoon konden maken. Ook hebben we een paar 2mm zwarte kunststof platen laten laseren om het dashboard weer opnieuw in te kunnen richten, en 2 nieuwe tellers en de SIMRAD GO7 plotter gemonteerd. Deze zal via een NMEA 2000 netwerk ook op de motor worden aangesloten.

Foto's spreken voor zich in dit geval:

foto #1foto #2foto #3foto #4foto #5foto #6foto #7

24-01-2018

De tube zit weer vast en is luchtdicht. Ook zijn we begonnen met polijsten van het polyester en hebben we de tube weer wat verder schoongemaakt.

Zo staat ie er nu bij:

foto #1foto #2foto #3foto #4foto #5foto #6foto #7foto #8foto #9foto #10foto #11

28-02-2018

Na een paar weken pauze hierbij een kleine update over de RIB.  Motorkappen zijn inmiddels gespoten, navigatieverlichting vervangen door LED lampen, tube is nu helemaal schoon en de rest gepoetst. Ook zijn we begonnen met inbouwen van de Roswell audio.

Nu is het wachten op veel verschillende kleine dingetjes. Zodra we alles binnen hebben zullen we de boot afmaken en komen er uiteraard veel meer foto's:

foto #1foto #2foto #3foto #4foto #5foto #6foto #7foto #8foto #9foto #10foto #11foto #12foto #13

19-03-2018

Weer even een kleine update. Het einde begint in zicht te komen! Motor is inmiddels voorzien van nieuwe originele Suzuki stickers, biminitop is weer gemonteerd, en ook de bekleding is terug van de bekleder en wordt nu weer gemonteerd. Hierbij ook even een compliment naar onze bekleder, beklederij Van Hardeveld in Veenendaal, voor wederom een stukje vakwerk!

En weer wat foto's:

foto #1foto #2foto #3foto #4

27-01-2020

De Raimar is weer terug in onze werkplaats voor onderhoud en wat andere zaken. Na 2 jaar zijn de tubes erg smerig geworden en zit het weer er nogal in, dus de klant heeft besloten ons de tubes te laten reinigen en impregneren. Ook de Raimar logo's hebben we vervangen. We hebben de oude logo's verwijderd en uit nieuw hypalon een set nieuwe logo's gesneden. Hetzelfde hebben we gedaan met het registratieteken.

Wat foto's:

foto #1foto #2foto #3foto #4foto #5foto #6foto #7foto #8foto #9